Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Michael Tapper: Glöm ”Game of thrones” – detta är 10-talets bästa tv-serie

”En frustande livfull och samtidigt olycksbådande tidsbild”. Michael Tapper får gåshud av den tyska storsatsningen som utspelar sig i 1920-talets Berlin.

Till Berlin anländer Köln-snuten Rath (Volker Bruch) för att spåra upp en porrfilm som kan få ödesdiger effekt. ”Babylon Berlin” som är den dyraste europeiska tv-serien någonsin får nu premiär på SVT.Bild: SVT
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
Glöm ”Game of Thrones”! 2010-talets främsta tv-serie heter ”Babylon Berlin” och bygger på Volker Kutschers första roman, ”Den våta fisken” (= polisjargong för ett olöst fall), i en planerad serie om tio böcker om kriminalaren och morfinmissbrukande krigsveteranen Gereon Rath. Här finns en ny frisk källa att dricka ur för den som törstar efter en i verklig mening spännande kriminalberättelse med ett rikt galleri av komplexa personteckningar och en historieskildring med stark resonans i vår samtids återkomst för nazistinkande högerpopulism.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen