Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Michael Tapper: Glöm ”Game of thrones” – detta är 10-talets bästa tv-serie

”En frustande livfull och samtidigt olycksbådande tidsbild”. Michael Tapper får gåshud av den tyska storsatsningen som utspelar sig i 1920-talets Berlin.

Till Berlin anländer Köln-snuten Rath (Volker Bruch) för att spåra upp en porrfilm som kan få ödesdiger effekt. ”Babylon Berlin” som är den dyraste europeiska tv-serien någonsin får nu premiär på SVT.Bild: SVT
Glöm ”Game of Thrones”! 2010-talets främsta tv-serie heter ”Babylon Berlin” och bygger på Volker Kutschers första roman, ”Den våta fisken” (= polisjargong för ett olöst fall), i en planerad serie om tio böcker om kriminalaren och morfinmissbrukande krigsveteranen Gereon Rath. Här finns en ny frisk källa att dricka ur för den som törstar efter en i verklig mening spännande kriminalberättelse med ett rikt galleri av komplexa personteckningar och en historieskildring med stark resonans i vår samtids återkomst för nazistinkande högerpopulism.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen