Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ny bok lyfter fram vin från Sverige

Vinerna som är gjorda i Sverige står sig fint och blir bara bättre och bättre. Det menar Mattias Säfwenberg, som skrivit en hel bok om den svenska vinproduktionen.
Favoritvingårdarna hittar han i Skåne.

Vinskörd på Flädie mat och vingård. Bilden är från 2015.Bild: Ingemar D Kristiansen
– Jag har provat svenskt vin under mer än tio års tid och jag minns första gången jag testade ett vitt vin gjort av druvan solaris från en vingård i Skåne och tänkte ”gud vad gott! Det här med svenskt vin kan ju bli riktigt bra om utvecklingen fortsätter i rätt riktning”, säger Mattias Säfwenberg.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen