Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny bok lyfter fram vin från Sverige

Vinerna som är gjorda i Sverige står sig fint och blir bara bättre och bättre. Det menar Mattias Säfwenberg, som skrivit en hel bok om den svenska vinproduktionen.
Favoritvingårdarna hittar han i Skåne.

Vinskörd på Flädie mat och vingård. Bilden är från 2015.Bild: Ingemar D Kristiansen
– Jag har provat svenskt vin under mer än tio års tid och jag minns första gången jag testade ett vitt vin gjort av druvan solaris från en vingård i Skåne och tänkte ”gud vad gott! Det här med svenskt vin kan ju bli riktigt bra om utvecklingen fortsätter i rätt riktning”, säger Mattias Säfwenberg.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen