Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Blommor under kudden? Här är andra sätt att hitta kärleken

Den klassiska metoden med sju sorters blommor under huvudkudden är ett sätt att få koll på sin framtida älskade. Men det finns kanske fler? Vi bad midsommarfirarna på Kulturen i Lund att tipsa.

Monika Olsson, som är på plats med Inger Christiansson, tipsar om att ha glimten i ögat och att vara nyfiken.Bild: Lars Brundin
Monika Olsson tror att det är tålamod som gäller för att den rätte ska dyka upp.
– Det gäller att vara positiv och glad, så kommer ögonblicket att slå in. Och om man inte har för höga förhoppningar så blir man inte besviken.
Susanne Arvidsson, här med barnen Charlotte och Carl, har flera gånger lagt blommor under huvudkudden. ”Man kanske inte drömmer om den tilltänkta, men det är en rolig tradition”.Bild: Lars Brundin
– Aldrig i livet, svarar Charlotte Arvidsson på frågan om hon ska lägga blommor under huvudkudden. Det har däremot mamma Susanne Arvidsson gjort flera gånger.
Men hon har också andra tips på hur man hittar kärleken:
– Det gäller att hålla ögonen öppna och vara lite finurlig.
Tilda och Anders Brage, här med sonen John, berättar att de även firade midsommar när de bodde utomlands.Bild: Lars Brundin
Tilda och Anders Brage, som är på plats på Kulturen med sonen John, träffades via gemensamma vänner.
– Det är ett bra sätt att träffas under lite mer naturliga omständigheter. Händer det något så händer det något, säger Anders Brage.
Martin och Helena Törngren.Bild: Lars Brundin
Martin och Helena Törngren träffades på en innebandyfest. De konstaterar att många hittar varandra på nätet nuförtiden.
– Men jag tror att man får en mer rättvis bild av en person om man träffas på riktigt. Det är mycket man inte ser på nätet, säger Helena Törngren.
Sara Hernández är i Lund för att hälsa på sin son. Hon tycker att svenskt midsommarfirande är en fin tradition. ”Det är vackert med alla blomsterkransar”.Bild: Lars Brundin
Sara Hernández är på besök från Colombia. Hennes tips på hur man hittar kärleken är kort och kärnfullt.
– Vänta och lev!
Gå till toppen