Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sebastian Vettels tidsstraff kvarstår

Ferrari ansåg att man hade nya, starka bevis för att Sebastian Vettel felaktigt fick ett tidsstraff i Montreals formel 1-lopp för två veckor sedan. Det italienska stallet krävde att incidenten skulle ses över på nytt. Men det blev nobben.

Sebastian Vettel och Lewis Hamilton på prispallen i Montreal den 9 juni.Bild: Ryan Remiorz/The Canadian Press-AP-TT
Sebastian Vettel var först över mållinjen i Montreal, men han straffades med fem sekunders tidstillägg efter en incident på det 48:e varvet, och Mercedesföraren Lewis Hamilton fick därför kliva högst upp på pallen.
Det var efter det att Vettel åkt av banan i en chikan som han ansågs ha kört oansvarigt och farligt när han därefter tog sig tillbaka in på banan framför en jagande Hamilton. Denne tvingades bromsa för att inte kollidera med ledaren.
Domarna från Montreals grand prix bedömde på fredagen att Ferraris bevis inte var tillräckligt nya och relevanta för att ompröva beslutet. Därmed kvarstår resultatet från tävlingen. Bland de nya bevisen som Ferrari presenterade var en videoanalys av Sky Sports Karun Chandhok och en video från Sebastian Vettels hjälm.
Än värre för Ferrari var att Lewis Hamilton och stallkollegan i Mercedes, Valtteri Bottas, var snabbast under fredagens träningar i Frankrike. Finländaren Bottas hade bäst tid före Hamilton. Ferrariduon Charles Leclerc och Sebastian Vettel var trea respektive fyra.
Gå till toppen