Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fylla kring Möllevången på midsommar i Malmö

Midsommarafton förlöpte relativt lugnt i Malmö och Lund. Fylleri – mycket koncentrerat till Möllevången i Malmö, något inbrott och en kvinna som ska ha misshandlats av sin pojkvän i Lund.

Bild: Johan Nilsson/TT
– Det är flera fylleriärenden i Malmö, sju av elva som omhändertagits för fylleri var centrerade kring Möllevången, säger Evelina Olsson vid polisens länskommunikationscentral i Region Syd.
Utöver fylla har polisen fått in fyra anmälningar om misshandel i Malmö, dock ingen misshandel som klassas som grov. Polisen ryckte också ut till en lägenhet på Nydala där det varit inbrott. Ett fönster har krossats och i lägenheten var det stor oreda, enligt polisen. På St Knut togs en person för misstänkt rattfylla, polisen har också hanterat några enstaka fall av ringa narkotikabrott en person misstänks för grov olovlig körning.
I Lund har midsommaraftonen utifrån polisiärt perspektiv varit mycket lugn. Utöver den kvinna som ska ha misshandlats av sin pojkvän så har polisen bara haft en viltolycka i Veberöd att hantera. Personerna i bilen inte blev skadade.
Även sett till hela Skåne har midsommarafton förlöpt relativt lugnt, berättar Evelina Olsson vid polisens länskommunikationscentral i Region Syd.
– Men det har varit ett rätt så hårt tryck på polisens ledningscentral och ganska många frihetsberövade personer. Däremot har det inte rört sig om några grövre saker som det ser ut nu. Det har varit mycket fylla, säger Evelina Olsson.
I Skåne har 16 personer omhändertagits för fylla. Fem personer har omhändertagits för rattfylleri och polisen har fått in åtta anmälningar om misshandel.
– Det kan ju dyka upp fler händelser nu, när folk vaknar och börjar nyktra till, tillägger Evelina Olsson vid polisen.
Gå till toppen