Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Johnson och Hunt ger sig ut på turné

De brittiska politikerna Boris Johnson och Jeremy Hunt ger sig nu ut på en månadslång turné för att samla stöd inför Konservativa partiets omröstning om vem som ska ta över som partiledare efter Theresa May.

Jeremy Hunt och Boris Johnson. Montage/arkivbild.Bild: Matt Dunham, Frank Augstein/AP/TT
Omröstningen bland de 160 000 medlemmarna hålls i slutet av juli och avgör indirekt även vem som blir Storbritanniens nästa premiärminister.
Den tidigare utrikesministern och Londonborgmästaren Boris Johnson är favorittippad, men skapade rubriker i fredags kväll då tidningen The Guardian rapporterade om en polisinsats i Johnsons och hans sambos bostad. Grannar till paret slog larm sedan de hört skrik och stök inifrån lägenheten, men polisen blåste av insatsen efter att ha försäkrat sig om att läget var under kontroll.
Sittande utrikesministern Jeremy Hunt har en mer lågmäld och diplomatisk framtoning än den något yvige Johnson. Precis som sin motståndare vill han fullborda det brittiska EU-utträdet, även om han inför folkomröstningen 2016 kampanjade för att stanna kvar.
Första anhalten på turnén är Birmingham, där Johnson och Hunt ska svara på frågor från allmänheten under lördagen.
Oavsett vem som vinner blir det ingen omförhandling av utträdesavtalet, meddelade EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk efter ett möte med EU:s stats- och regeringschefer tidigare i veckan.
Fakta

De slåss om att efterträda May

Boris Johnson, 55, tidigare utrikesminister och borgmästare i London. Hårdför brexitör som kan tänka sig lämna EU med eller utan avtal.

Jeremy Hunt, 52, utrikesminister. Ville ursprungligen inte lämna EU. Vill nu lämna, men med ett omförhandlat avtal.

Gå till toppen