Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Anders Fagerström: Slut med snapsandet – dags att diskutera rosé

Midsommar. Sill och snaps och sju sorters blommor som man glömt namnet på och av allergiskäl gett tusan i att lägga under huvudkudden.

Vi dricker rosé som aldrig förr.Bild: Shutterstock
Nu efter midsommar är det farväl till snapsarna tills det är dags för kräftor. Och de får stå då också om jag har turen att få pinfärska havskräftor, för då blir det vin i stället för öl och brännvin som med rätta anses vara insjökräftans bästa vänner. Tro aldrig, aldrig de pseudogodtemplare som menar att det går lika bra med vin till all dill och sälta. Brännvin döljer dessutom den sumpiga ton som plägar följa snabbtinade kinesiska kräftor.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen