Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Minnesord om Hans Briggmar

Överläkare Hans Briggmar, Lund, har avlidit i en ålder av 56 år.

Oavsett om man kommit i kontakt med Hans som patient eller kollega är jag övertygad om att alla kan vara överens om att han hade en oerhörd förmåga att inte bara engagera utan även att visa sitt eget engagemang.
Jag som haft förmånen att ha honom som läkare under större delen av mitt vuxna liv har vid varje läkarsamtal känt mig oerhört sedd, lyssnad på och förstådd. Det fanns ingenting jag berättade som någonsin verkade främmande för Hans, vilket vittnar om hans oerhörda kompetens, erfarenhet och kunskap.
I de stunder det kändes som mest hopplöst hade han alltid ett svar eller förslag på en lösning. Han fick oss patienter att förstå, både våra egna tankar och sjukdomens etiologi, vilket var till stor hjälp i arbetet med förändring och acceptans.
Hans hade en oerhörd integritet och en fantastisk förmåga att skilja på privat- och yrkesliv. Kanske av den anledningen blev man extra berörd när han någon gång gav små glimtar av livet utanför hans roll som överläkare.
Det är med stor sorg och saknad vi patienter minns Hans, men också med glädje och tacksamhet för det bidrag han givit inte bara till oss personligen utan till hela sjukvården inom de områden han jobbade.
Det kommer bli ett stort tomrum efter denna vänliga och alltid så stilige man, ett tomrum som ingen annan kommer kunna fylla. Däremot tar vi med oss all den kunskap Hans hade förmågan att förmedla. Och det gör vi med både tacksamhet och glädje.
Charlotta Barder
Gå till toppen