Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

En död i attack mot saudisk flygplats

Saudiskägda tv-kanalen al-Arabiya bekräftar en drönarattack mot flygplatsen i Abha.Bild: TT
En person har dödats och sju skadats i Huthirebellernas attack mot flygplatsen i Abha i Saudiarabien, bekräftar den saudiskledda militäralliansen som strider mot Huthirebellerna i Jemen, rapporterar saudisk tv.
Jemens Huthirebeller uppgav tidigare på söndagen att de med hjälp av drönare slagit till mot flygplatserna i Abha och Jizan. Den saudiskledda koalitionen nämner dock ingenting om drönare och säger heller inget om den påstådda attacken i Jizan. Koalitionen betecknar attacken mot flygplatsen i Abha som en terrorattack.
I mitten av juni skadades ett 20-tal personer när Huthirebellerna sköt en raket mot flygplatsen i Abha, enligt militäralliansen.
Våren 2015 inledde den saudiskledda och USA-stödda militäralliansen flygattacker i Jemen och striderna blev allt värre, vilket hittills resulterat i tiotusentals människors död.
De Iranstödda Huthistyrkorna har under den senaste månaden – parallellt med att spänningarna ökat mellan Iran och det med USA allierade Saudiarabien – trappat upp sina attacker mot saudiska mål.
Gå till toppen