Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Spektakulära OS-uppgifterna tillbakavisas

På måndag avgörs om Stockholm-Åre eller Milano-Cortina får värdskapet för vinter-OS och Paralympics 2026 i en omröstning som spås bli en rysare. Men redan nu förekommer teorier om att Internationella olympiska kommittén (IOK) kan ge båda nationerna var sitt OS. Uppgifter som tillbakavisas av IOK-ordföranden Thomas Bachs presstalesman Mark Adams.

På måndag avgörs om Stockholm-Åre eller Milano-Cortina tilldelas vinter-OS och Paralympics 2026. Att det skulle finnas sanning i teorierna om att båda kan tilldelas ett mästerskap tillbakavisas av IOK.Bild: Cyril Zingaro/AP/TT
Enligt Marit Stub-Nybelius, medie- och kommunikationsansvarig för backhoppning i Svenska skidförbundet, förekommer rykten om att OS-kommittén på måndag kommer att dela ut OS-värdskap till både Sverige och Italien, men genom en lösning där ett av länderna tilldelas vinter-OS 2030.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen