Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Usel kvart kostade Borgeby poäng

Lidköping behövde bara en kvart i slutet av första halvlek för att avgöra mot Borgeby. En match som den första halvtimmen stod och vägde, gick plötsligt från mållöst till 4–0 efter att Borgebyförsvaret stått för avgörande misstag och lite bristande fokus.

– På det stora hela gör vi det bra, men våra dåliga perioder i matcherna blir ödesdigra. Här hade vi en dålig kvart och så avgjordes matchen, vi har inte råd med det, konstaterade Borgebys tränare Patrik Persson.
Ändå var det riktigt nära poäng för Borgebys del. Gästerna spelade upp sig i andra halvlek och fick en bra start med tidigt reduceringsmål av Ilirjana Ademi nästan direkt. Rebecka Holm och Emma Bengtsson fyllde på till 4–3 och de sista minuterna hade Borgeby sedan flera lägen att kvittera, med bland annat bollar som mer eller mindre dansade på mållinjen. Men utan resultat.
– Med lite flyt hade vi fått med oss en poäng idag, men vi har inget flyt. Det är svårt att vända en sådan trend, vi kan bara träna på och förbereda oss på bästa sätt inför nästa match. Men det är helt klart att vi hade mått bra av en bredare trupp och större konkurrens, det märks att vi har många skador. Och tyvärr ser det inte ut att ljusna på den fronten än på ett tag, konstaterade Patrik Persson bistert.
Gå till toppen