Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fackförbund varnar för kaos när bistånd ska omprövas till hemlösa barnfamiljer

Nödprövningen av hemlösa barnfamiljer kommer att bli kaotisk i höst, varnar socialsekreterarnas fackförbund Akademikförbundet SSR. Då ska alla familjer i socialtjänstens boenden få sina beslut omprövade. Många barn kommer att behöva flytta runt och kan bli utan skolplats.

Lise Aragaw Johansson är socialsekreterare och arbetar med boendefrågor på socialtjänsten i Malmö. Hon är verksam i Akademikerförbundet SSR, som varnar för att det kaos i höst när alla bistånd ska omprövas enligt nya reglerna.Bild: Hanna Ljungberg
Bland socialsekreterare i Malmö finns en stor oro för vad den nya vägledningen för hemlösa i Malmö innebär. Sedan slutet av maj ska bara socialt hemlösa erbjudas långsiktigt stöd. Därmed omfattas exempelvis inte barnfamiljer som saknar bostad på grund av att de har skulder eller som är nyanlända. De måste själva hitta en bostad och kan bara få stöd med nödbostad en vecka i taget.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen