Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Löfven: ”Kristallklart att regeringen står bakom OS”

Med bara timmar kvar till beskedet om vilket land som får arrangera vinter-OS och Paralympics 2026 finns osäkerhet kring garantierna för Sveriges ansökan. Men tvivlen tillbakavisas av den svenska kampanjen.
– Vi har en annan lösning och jag känner att vi lyckats förklara den för dem som ska rösta, säger Peter Reinebo, verksamhetschef vid Sveriges olympiska kommitté.

Statsminister Stefan Löfven (S) under pressträff med den svenska delegationen inför omröstningen om vem som kommer tilldelas vinter-OS 2026, i Lausanne i Schweiz.Bild: Stina Stjernkvist/TT
Det är dagen D för Stockholm Åre i Lausanne. Under förmiddagen höll den svenska kampanjen sin tekniska presentation i kongresscentret Swiss Tech och frågades därefter ut av de IOK-medlemmar som senare i eftermiddag kommer att avgöra vilken stad som får arrangera spelen om sju år.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen