Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Matchvinnaren: ”Bättre tillfälle kunde det inte bli”

Stina Blackstenius sköt Sverige till kvartsfinal i VM och det var ett mål hon längtat efter.
– Äntligen får jag utdelning och bättre tillfälle kunde det väl inte bli, sa hon.

Stina Blackstenius och Kosovare Asllani firar Sveriges mål.Bild: SIMON HASTEGÅRD
Det var en totalt svensk scenförändring i andra halvlek med rörligt spel och vassa attacker. Tio minuter efter sidbytet kom utdelningen och det var ett rent Linköpingssamarbete.
Kosovare "Kosse" Asllani hittade Stina Blackstenius med en läcker passning i straffområdet och den snabba forwarden forcerade in 1–0 till Sverige mot Kanada.
– Jättebra passning av Kosse. För mig handlar det väl egentligen bara om att vara först på bollen. Jag hamnar väl lite i en offsideposition första läget, men Kosse kan ta fram bollen några meter och då kommer jag rätt, sa Stina Blackstenius.
Matchens enda mål mot Kanada tog Sverige till kvartsfinal mot Tyskland, också tack vare en straffräddning av Hedvig Lindahl. För Stina Blackstenius betydde det extra mycket att få avgöra efter sin måltorka i landslaget som varade i tolv matcher och drygt ett år.
– Man kan inte komma ifrån att det blir en liten frustration när målen inte kommer. Är man anfallare så är det klart att man vill skapa så mycket målchanser som möjligt. Bättre tillfälle kunde det väl inte bli. Jag har verkligen väntat på det här målet, sa hon och fortsatte:
– Det betyder mycket för mitt självförtroende. Men det viktigaste är hur vi presterar som lag och hur det går i den här turneringen.
Det var inte mycket med Sveriges spel i första halvlek. Men sedan kom man igång ordentligt. Sverige hade fler bra chanser, men Kanadas målvakt Stephanie Labbé gjorde ett par häftiga räddningar.
– Det är de här matcherna som man verkligen älskar att spela. Det var bara att gå ut där och tro på det som vi håller på med i det här laget. Att stå här nu och vi är vidare och att få ha gjort mål känns underbart, en fantastisk känsla, sa Stina Blackstenius.
Lagkaptenen Caroline Seger var hur lugn som helst när hon kom ut till den mmixade zonen.
– Det var väl inte det bästa spelet i första halvlek, men det kändes väldigt lugnt, för det kändes ju inte heller som att Kanada kom till miljontals chanser, sa hon.
– Vi pratade om det i halvlek att vi bara behövde en chans. Vi fick ju lite mer än så, men fantastiskt fint mål och sedan en helt outstanding räddning av Hedvig [Lindahl].
Gå till toppen