Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Mexiko stärker gränskontrollen mot USA

Mexiko stärker kontrollen med närmare 15 000 soldater och medlemmar ur Nationalgardet mot gränsen i norr för att hindra migranter att försöka ta sig till USA.

Mexiko stärker kontrollen med närmare 15|000 man mot gränsen i norr för att hindra migranter att försöka ta sig till USA.
Mexiko har pressats hårt av sin granne i norr och president Donald Trump. Tidigare denna månad, efter flera dagars förhandlingar, kom länderna överens om åtgärder för att minska antalet migranter som tar sig genom Mexiko mot USA. Om inte Mexiko vidtog åtgärder hade USA hotat med att införa nya tullar mot sina grannar.
– Vi har totalt posterat ut, ur Nationalgardet och våra militära enheter, 14 000, nästan 15 000 man i landets norra delar, berättade försvarsminister Luis Cresencio Sandoval på en presskonferens som han höll tillsammans med president Andres Manuel Lopez Obrador.på måndagen.
På en fråga om dessa styrkor griper migranter för att förhindra att de ska ta sig över gränsen mot USA, svarade Sandoval kort ”ja”.
– Givet att migration (utan dokument) inte är kriminellt utan snarare ett regelbrott så griper vi dem och överlämnar dem till ansvariga på migrationsmyndigheten, fortsatte han.
.
Gå till toppen