Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två döda efter skottlossning i Köpenhamn

Två unga män har blivit skjutna till döds i Herlev utanför Köpenhamn. På platsen syns en bil med flera skotthål och svenska registreringsskyltar. Dansk polis misstänker att mer än ett vapen användes vid dådet, bland annat en automatkarbin.

Flera skotthål i motorhuven på den svenskregistrerade bilen.Bild: Mathias Øgendal
Larmet kom vid 17.50-tiden.
Två unga män blev beskjutna med flera skott i Herlevs kommun utanför Köpenhamn. En av männen dog omedelbart medan den andra blev allvarligt skadad och avled vid 21-tiden.
Polisen har inte beslagtagit några vapen, men misstänker att mer än ett vapen användes vid dådet.
– Vi tror att det kan vara en automatkarbin, typ AK47, och en pistol, säger en talesperson vid danska polisen till Sydsvenskan.
På platsen fanns en bil med flera skotthål och svenska registreringsskyltar. Fordonet är hemmahörande i Malmö, enligt Transportstyrelsen. Polisen kan dock inte bekräfta att de två männen satt i bilen när de blev beskjutna och själva händelseförloppet var sent på tisdagskvällen ännu inte klarlagt.
Polisen har identifierat de två döda, men har inte berättat vilket land de kommer ifrån. Man har också hittat en övergiven flyktbil på Skodsborgvej norr om Köpenhamn. Enligt polisen blev bilen stulen i Köpenhamn för några dagar sedan.
Den svenska polisen meddelar att man har kontakt med dansk polis och ”vidtar de åtgärder som är behövliga” men vill inte kommentera händelsen eftersom den inträffat i Danmark och dansk polis utreder ärendet.
En person blev omhändertagen i samband med dådet och förhördes, men polisen meddelade senare att denna person enbart var ett vittne till händelsen.
Gå till toppen