Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Oavgjort i genrepet: "Måste bli skarpare"

Marcus Antonsson kvitterade i det allsvenska genrepet mot Gorica. Uwe Rösler var trots ineffektiviteten nöjd med många delar inför söndagens toppmöte mot AIK.
– Den sista biten fattades i den sista tredjedelen, säger MFF-tränaren.

Marcus Antonsson nickar in 1-1 mot Gorica.Bild: PETTER ARVIDSON
Gästerna från Kroatien var starkare, snabbare och tydligare långa stunder i MFF:s sista träningsmatch innan omstarten av allsvenskan.
Efter halvtimmens spel tog Gorica ledningen efter ett inlägg från höger som enkelt nickades in bakom Johan Dahlin av Lukasz Zwolinski.
MFF slarvade i passningsspelet, förlorade dueller och Uwe Rösler var tydligt missnöjd med tempot.
– Den sista biten fattades i den sista tredjedelen. Sedan måste jag titta på målet. Vi förlorade en mot en på kanten och var inte organiserade i straffområdet, säger MFF-tränaren.
Den andra halvleken handlade främst om Marcus Antonssons jakt på mål. Han hade tre klara chanser som han brände innan Markus Rosenberg hittade sin anfallspartner med ett elegant inlägg. Den här gången var Antonsson klinisk och nickade in kvitteringen.
– Jag är glad för Marcus Antonssons skull. Han missade ett par chanser men han satte sig själv i bra lägen och till slut satt den. Han kommer definitivt att starta på söndag mot AIK, säger Uwe Rösler.
MFF:s tränare var framför allt nöjd med att laget inte drog på sig några fler skador inför omstarten av allsvenskan.
– I andra halvlek blev matchen mer öppen. De gjorde fler byten och det passade oss att den blev mer öppen. Vi fick kvitteringen och skapade många chanser. Överlag var det en bättre prestation än i torsdags. Inga skador. Franz [Brorsson] fick kramp, det fick jag höra, inget mer, säger Rösler och berömde det kroatiska motståndet.
– De var ett bra fysiskt lag som spelade mycket långt som vi förväntar oss att AIK ska göra. De var tuffa och var fysiska. Våra uppspel var bra fram tills den sista passningen. Vi måste bli skarpare när det gäller de sista fem procenten.
Under flera tillfällen skrek Rösler på att hans spelare skulle spela enklare.
– Jag försöker dela med mig av min erfarenhet. Spela enkel fotboll. När mina spelare blir trötta måste jag påminna dem om att spela enklare, med färre tillslag och att spela rakare.
Matchen slutade 1-1.
Gå till toppen