Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Flicka påkörd av smitare – lindrigt skadad

En flickan i femårsåldern blev på tisdagen påkörd av en bil när hon sprang ut på vägen. Föraren av bilen smet från olycksplatsen. Flickan blev lindrigt skadad.

Olyckan skedde vid lunchtid på Järngatan i närheten av avfarten till motorvägen i Lomma. Två ambulanser och räddningstjänst kallades till platsen och flickan, som är i femårsåldern, fördes till sjukhus med lindriga skador.
— När vi anländer till platsen så har bilisten avvikit, antingen på grund av chock eller för att undvika rättsliga konsekvenser, säger Katarina Rusin, polisens presstalesperson.
Enligt polisanmälan sprang flickan ut bakom en buss och vidare ut på vägen, där hon blev påkörd av en personbil som körde i riktning mot Lomma. Enligt vittnesuppgifter rörde det sig om en silvergrå kombi och polisen har bett allmänheten att höra av sig om man vet något om bilen. Bilen fick vissa skador i fronten, enligt vittnen.
Polisen utreder händelsen som smitning från trafikolycka. På tisdagskvällen fanns ännu ingen misstänkt för brottet.
Gå till toppen