Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tyskt par smugglade kokain i baksätet

Det tyska paret hade tre kilo kokain i ett lönnfack i baksätet på en bil när de mitt i natten körde över Öresundsbron. De döms nu till fem år och fyra månaders fängelse. Men det var inte deras första resa.

Bakom ryggstödet i baksätet på Volvon fanns ett specialkonstruerat förvaringsutrymme. Man öppnade det genom att trycka på en knapp som var placerad på mittkonsolen i framsätet.
Mitt i natten den 16 september 2018 körde ett tyskt par i 50-årsåldern över bron med Volvon. Tullen hittade knappen, fastän den var placerad under armstödet och under en platta. I utrymmet fanns 2,995 kilo kokain.
Mannen erkände att han smugglat narkotika. Han visste inte hur mycket det var men han visste att det var narkotika. Kvinnan nekade till brott.
Målet för det tyska paret var Oslo. Där hade kvinnan bokat ett hotell. Det var också hon som köpt bropass till Stora Bältbron och Öresundsbron.
Enligt åklagaren var det inte första gången paret kört över Öresundsbron för att komma till Oslo. Och sannolikt inte första gången de smugglat narkotika. Mannen finns registrerad på en Jaguar i Tyskland – när den tyska polisen undersökte den fann de ett lönnfack i instrumentbrädan.
Mannen menar att narkotikasmugglingen organiserades av en bilmekaniker i Rotterdam. Tingsrätten anser att det är klarlagt att både mannen och kvinnan bara varit kurirer i ett narkotikanätverk. Men eftersom paret smugglat in tre kilo kokain döms båda för grovt narkotikabrott till fem år och fyra månaders fängelse. Dessutom utvisas de från Sverige och får inreseförbud.
Gå till toppen