Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

12 000 har fått körkort med krav på alkolås

Sedan körkort med krav på alkolås infördes 2012 har 12 000 personer fått det beviljat som alternativ till indraget körkort.
– Vi ser att återfallen minskar för gruppen som har varit med i alkolåsprogrammet, säger Per-Ola Skarviken på Transportstyrelsen.

Sedan körkort med krav på alkolås infördes 2012 har 12|000 personer fått det beviljat som alternativ till indraget körkort. Arkivbild.Bild: Anders Andersson / TT
Att ansöka om alkolås i stället för att få körkortet indraget har funnits som möjlighet sedan 2012. I dag ansöker och beviljas ungefär var tredje rattfyllerist alkolås. Villkoren att få ett körkort med det speciella kravet är att man själv bekostar och installerar ett godkänt alkolås i sitt eller sina fordon samt att man går på regelbundna läkarkontroller.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen