Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dykare drog upp spetsiga grenar från sjöbotten

Vid den årliga rensningen i Pude badsjö drog dykare upp flera spetsiga grenar från botten precis under hopptornet.
– De bedömdes som farliga, säger Nina Gilljam, kommunikationschef.

Svedala kommun har anlitat dykare för att rensa upp i Pude badsjö. I vattnet under hopptornet hittade man bland annat spetsiga trädgrenar.Bild: Mats Amnell
Inför varje badsäsong gör Svedalas gatu- och parkenhet en rensning av Pude badsjö.
– I det här fallet har man anlitat dykare från räddningstjänsten i Trelleborg. Dykningen gjordes i början av juni, säger Nina Gilljam, kommunikationschef.
I samband med rensningen hittades bland annat en ansamling med spetsiga trädgrenar på botten under hopptornet som är placerat vid sjön.
– Man drog upp grenarna för att ingen skulle skada sig på dem. Vi kan inte veta om någon har placerat dem där, det finns ingen information om det. Men enligt uppgift var det bara under hopptornet som de hittades, säger Nina Gilljam.
I ett inlägg som nu lagts ut på Svedala kommuns hemsida uppmanas allmänheten att vara uppmärksamma innan man hoppar eller dyker i okända vatten.
Gå till toppen