Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ett hopp räckte för att säkra stavsegern

Den svenska landslagshopparen Melker Svärd Jacobsson saknade konkurrens i Lag-SM:s stavhoppstävling.
– Det var skönt för jag kom direkt hit från en tävling i Aten, sa skåningen som numera representerar Örgryte.

Melker Svärd Jacobsson tog hem stavtävling för sitt Örgryte.Bild: Ingemar D Kristiansen
Efter en lyckosam inomhusssäsong där 25-åringen satte pers två gånger och tog ett brons vid inne-EM i Glasgow har han precis startat utesäsongen.
Tävlingen i Grekland på tisdagen var säsongsdebuten.
– Det var en superbra tävling, men den förstördes av att det blåste. Jag valde att korta ner ansatsen och klarade 5,50 m, sa han.
Tävling dagen före lag-SM, en natt med väldigt lite sömn och en lång resa till Malmö satte sina spår.
– Jag kände mig trött och det är säkert en blandning av allt det senaste dygnet. Det sliter så klart att tävla två dagar på rad och sedan var det en del sömnbrist, sa han efter segern i stavtävlingen som bara krävde ett hopp från hans del.
Melker Svärd Jacobsson gick in på 5,06 när fyra av fem konkurrenter rivit ut sig. Höjden klarade han enkelt och satte press på ende kvarvarande konkurrenten. Oskar Jansson sparade två försök till 5,16, men var egentligen inte nära att klara.
Grensegern var Melker Svärd Jacobssons Örgrytes andra så långt i tävlingen och gav laget tätkänning bakom Ullevi när hälften av grenarna var avklarade. Den sista halvan var inte riktigt lika lyckosam för klubben. Melker Svärd-Jacobssons Örgryte slutade fyra trots fem grensegrar.
Melker Svärd-Jacobsson blickar framåt. För egen del står två riktiga stortävlingar på tur.
Den 5 juli är det Diamond League-gala i Lausanne och två dagar senare samlas världstoppen i tyska Rottach-Egern för att göra upp i en stavgala.
Efter vinterns framgångar är han optimistisk inför det som väntar och så småningom leder till VM i Doha i höst.
– I vintras kände jag att det finns en bit till i min utveckling. Får jag göra ett par bra pass och jag kan göra mig själv rättvisa så ska jag vara med på 5,70 och 5,80-höjderna.
Det är konkurrenskraftiga höjder i mästerskapen.
Gå till toppen