Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Åse Madsen, 91 år: ”Jag skulle inte klara mig utan mobiltelefon och dator”

Att fylla 80, 85 och 90 år behöver inte betyda att man gör som man alltid gjort förut. Åse Madsen, 91 år, som bor på Väster i Lund, är ett bra exempel på det. Hon vågade flytta och fortsätter ständigt att lära sig nya saker.

Åse Madsen, 91 år, har starka minnen från sina tonår under den tyska ockupationen i födelsestaden Köpenhamn. Men hon lever tydligt i nuet och har rika kontakter med familjen som består av fyra barn, nio barnbarn och sju barnbarnsbarn.Bild: Ingemar D Kristiansen
”Jag har alltid velat veta mer och tyckt om att gå på kurser. Enda gångerna på åtta år som jag inte gått på studiecirkeln 'Mer vetande' i Lund var när jag behövde ta bort en njure och när jag fick laserbehandling för glaukom i ögat. Den yngste cirkeldeltagaren ska fylla 80 år, vi är två som fyllt 91 år, någon är 90, andra 86. Det är så rörande. Vi är så glada för att se varandra. Jag tycker om att läsa om människor som betytt någonting. Jag har berättat om Voltaire och upplysningstiden. Nu sist pratade vi om Sartre och Simone de Beauvoir. Det är så fantastiskt att höra om personerna de varit.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen