Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minst 16 döda vid arena i Madagaskar

Minst 16 människor har klämts, kvävts och trampats ihjäl och många har skadats i samband med firandet av landets självständighetsdag på en idrottsarena i Madagaskars huvudstad Antananarivo.
Minst 16 människor har klämts till döds och kvävts medan många andra har skadats i samband med firandet av Madagaskars självständighetsdag på en idrottsarena i huvudstaden Antananarivo, uppger sjukhuskällor.
Tre barn finns bland de döda och Oliva Alison Rakoto, chef för ett sjukhus i staden, talar om ett 80-tal skadade.
Enligt lokala medier inträffade händelsen sent på onsdagseftermiddagen lokal tid utanför Mahamasina-arenan. Flera tusen människor var samlats inför en konsert som skulle följa efter en militärparad. När polisen släppte in ytterligare människor i ett begränsat utrymme och sedan stängde ut- och ingångarna igen uppstod rusningar, knuffanden och panik, uppger vittnen.
I september i fjol dödades en person och 30 skadades under liknande omständigheter vid samma arena under en fotbollsmatch mellan Madagaskar och Senegal.
Gå till toppen