Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Näskirurg återfår legitimation: ”Överraskad”

Förvaltningsrätten beslutade att en plastikkirurg vars näsoperationer anmälts över 60 gånger ska återfå sin indragna legitimation. Det förvånar Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN), som tillsammans med Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) bedömde att läkaren varit grovt oskicklig och drog in legitimationen.
– Jag är väldigt överraskad över att förvaltningsrätten ger sig in på, som jag uppfattar det, medicinska resonemang och en bedömning av ingreppen, säger HSAN:s ordförande Susanne Billum till Dagens Medicin.
Förvaltningsrätten bedömde att läkaren varit oskicklig, inte grovt oskicklig, och utdömde tre års prövotid.
HSAN kan inte överklaga beslutet, men Susanne Billum säger att hon hoppas att Ivo gör det. Ivo meddelar Dagens Medicin att domen just nu gås igenom.
Kirurgen opererade bland annat om näsborrar så små att patienterna fick svårt att andas. Ansiktsfrakturer och nervskador anmäldes också. Större delen av anmälningarna inkom dock först efter att utredningen startat.
Gå till toppen