Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Större fokus på integration väntas i Danmark

Väntas en mjukare invandringspolitik i Danmark? Frågan står i centrum efter att Socialdemokratiet nu kan bilda regering. – Man säger nu att man ska främja integration, säger statsvetarprofessorn Kasper Møller Hansen.

Pia Olsen Dyhr, Socialistisk Folkeparti, Pernille Skipper, Enhedslisten, Mette Frederiksen, Socialdemokratiet, och Morten Østergaard, Radikale Venstre, möter pressen efter att partierna kommit överens i regeringsförhandlingarna. Arkivbild.Bild: Mads Claus Rasmussen
Tjugo dagar av regeringsförhandlingar är över och Danmarks stränga regler kring invandringspolitiken kvartstår. Det framhåller landets blivande statsminister Mette Frederiksen, Socialdemokratiet, efter att en överenskommelse gjorts med stödpartierna Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti och Enhedslisten.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen