Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bombmannen från Malmö C slog kriminalvårdare på häktet

Den 44-årige man som sköts av polisen på Malmö Centralstation har attackerat kriminalvårdare på häktet. Under torsdagen omhäktades han – både för att ha satt skräck i resande på centralen och för våld mot tjänsteman.

Bild: Patrick Persson
Mannen skrek att han hade en bomb i väskan den 10 juni på Malmö Centralstation. Nu misstänks han också för våld mot tjänsteman inne på häktet.
– Han har varit i bråk med kriminalvårdare på häktet när han skulle flyttas från en cell till en annan, säger Pär Andersson, chefsåklagare.
Tingsrätten har redan begärt att mannen ska genom gå en sinnesundersökning. Den är ännu inte klar. Det är fortfarande oklart varför han uppgav att han hade en bomb på Centralstationen. När polisen övermannade honom hade han varken vapen eller bomb i sin sportbag.
Åklagaren har nu på sig till den 11 juli på att väcka åtal mot mannen – både för grovt olaga hot, för det som inträffade på Centralstationen, och för våld mot tjänsteman på häktet.
Gå till toppen