Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mannen i Josefin Nilsson-filmen anmäler SVT

SVT anmäls till Granskningsnämnden för dokumentären "Älska mig för den jag är". Arkivbild.Bild: Jonas Ekströmer/ TT
Den före detta medarbetare på Dramaten som pekas ut i dokumentären om Josefin Nilsson anmäler SVT till Granskningsnämnden, rapporterar Aftonbladet.
I SVT-dokumentären ”Älska mig för den jag är” framgår det att Josefin Nilsson i mitten av 1990-talet misshandlades av en tidigare pojkvän, brott han då också dömdes för. Mannen namnges inte i dokumentären men förhållandet var allmänt känt vid tiden.
Enligt anmälan till Granskningsnämnden är flera påståenden i dokumentären felaktiga. Den utpekade mannen ska även ha fått motta mängder av hot och tvingats lämna sin arbetsplats till följd av publiceringen.
– SVT har brustit i sitt publicistiska ansvar, det har medfört en oproportionerlig skada för min klient, säger mannens advokat, Sargon De Basso, till Aftonbladet.
SVT Kulturs programchef Martin Vårdstedt uppger för Aftonbladet att de har yttrat sig till Granskningsnämnden och inväntar deras bedömning.
Gå till toppen