Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bok om Svedalahistoria kan vinna pris

Föreningen Svedala-Barabygdens hembygdsförenings årsbok 2018 har nominerats till Årets hembygdsbok.

Bild: Föreningen Svedala-Barabygden
Bakom nomineringen står Skånes hembygdsförbund som årligen utser en bok utgiven av en av förbundets 104 medlemsföreningar.
Boken tävlar med 25 andra bidrag från de regionala hembygdsförbunden och priset delas ut hösten 2019 av Sveriges hembygdsförbund.
Nomineringarna görs utifrån ett helhetsperspektiv.
– Det är allt från vad man bidrar med lokalhistoriskt i ett folkbildningsmässigt perspektiv till den litterära bedömningen av stil och innehåll, säger Pia Sander, kanslichef på Skånes hembygdsförbund till Skånska Dagbladet.
Föreningen Svedala-Barabygden ger sedan ett femtontal år ut en en årsbok om den lokala historien. I den senaste berättas bland annat om dansrestaurangen Törringelund, Värbygården, lag och ordning i Svedala, kyrkor och ock kyrkogårdar och andra världskriget ur ett barns synvinkel.
Det är tredje gången en av föreningens årsböcker nominerats till titeln. I höst avgörs vem som blir den slutliga vinnaren.
Gå till toppen