Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Frustration efter sent stationsavhopp – nu vill SLU dumpa Akademiska hus

De grusade planerna på en Pågatågstation är ett hårt slag för SLU i Alnarp, menar dekanen Håkan Schroeder. Nu riktas hård kritik från flera håll mot Akademiska hus för deras sena avhopp. Universitetet har också vänt sig till regeringen, med en vädjan om att få en annan hyresvärd i Alnarp.

Håkan Schroeder, Niclas Lundius Mörck och Lise Lykke Steffensen är alla tre kritiska till att Akademiska hus inte vill vara med och finansiera en station i Alnarp.Bild: Astrid Adelgren
En attraktivare plats för forskare, studenter, företag och organisationer. Och ett tätt samarbete med Malmö universitet. Det var förhoppningarna från Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) med att få en station i Alnarp – något som skulle innebära betydligt kortare pendling, och halvtimmestrafik från och till Malmö.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen