Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Maxida Märak och Sebastian Walldén klara för Malmö Pride

Idolvinnaren Sebastian Walldén, rapparen Maxida Märak, maxad dragshow och sambaorkester – nu är scenprogrammet för Malmö Pride spikat.

Maxida Märak blir ett av dragplåstren för årets Malmö Pride.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Malmö Pride äger rum 18-21 juli. Som tidigare rapporterats blir amerikanska The Weather Girls dragplåstret till festivalen som i år siktar på att bli en bredare festival men med tydlig queer-inriktning.
Läs också The Weather Girls blir dragplåster på Malmö Pride i sommar
Även Planningtorock, rapdoun Lash, Malmö opera-profilen Lindy Larsson, Tami T och Moto Boy är klara för festivalen sedan tidigare.
Nu är de sista artistsläppen till festivalen avslöjade. Sebastian Walldén, förra årets Idolvinnare kommer stå på scenen i Folkets park 19 juli. Samma dag bjuder Swedish Drag Maffia, som själva benämner sig som ”Sveriges syndigaste dragshow”, på fjädrar och glitter inte bara vid ett, utan två tillfällen.
Rapparen Maxida Märak står på scenen på lördagen den 20 juli. Med utgångspunkt i Sapmí som norm framför hon sina politiska budskap med hård rap. Tidigare på lördagen intar Batería Malmö festivalen med sambatakter.
”Scenprogrammet är fullbokat och vi kan konstatera att årets line-up mäter sig med många av landets större musikfestivaler. Med alla aktiviteter runtom i stan och Pride House breda utbud inräknat har vi sammanlagt uppåt 70 programpunkter fördelade på fyra dagar”, säger Malmö Prides projektledare Gudrun Hauksdottir i ett pressmeddelande.
Det står även klart och Dragrace-stjärnan Jujubee gästar det officiella Pridepartyt på Moriska Paviljongen.
Gå till toppen