Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mystiskt ljud plågar Grums

Boende i Grums får antagligen stå ut med det entoniga ljudet till efter sommaren.
Flera invånare i Grums har irriterat sig på ett skärande, entonigt ljud senaste veckorna, skriver Nya Wermlands-Tidningen.
– Det beskrivs som ett ljud i en och samma frekvens som blir mer dominerande än andra ljud, säger Samuel Seliger, miljö- och hälsoskyddsinspektör i Grums som tagit emot de boendes klagomål, till NWT.
Troligtvis kommer ljudet från en vakuumfläkt på taket till den nystartade kartongmaskinen KM7 på Gruvöns bruk, som tagit in en ljudkonsult för att lösa problemet. Två otätade fasadöppningar och luftintag till kompressorer kan också ha bidragit till oljudet.
En ljuddämpare kommer att monteras på fläkten efter sommaren, säger Stefan Magnusson, tillförordnad sektionschef på KM7, till tidningen.
– Jag bor själv i Grums så jag vet hur det låter. Det är beklagligt men det viktiga är att vi vet att det kommer att bli bra nivåer, säger han till NWT.
Gå till toppen