Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nu är det klart med ny näringslivsdirektör för Malmö stad

Tidigt i våras stod det klart att Pehr Andersson slutar som näringslivsdirektör i Malmö stad efter tio år på posten. Nu är hans efterträdare utsedd. Han heter Micael Nord.

Micael Nord heter Malmö stads nya näringslivsdirektör. Han tillträder sin tjänst den 11 september och efterträder Pehr Andersson.Bild: Privat bild
Micael Nord går från tjänsten som biträdande utvecklingsdirektör för regional utveckling på Region Skåne till näringslivsdirektör på Malmö stad.
Tidigare har han haft chefsuppdrag inom Lundby stadsförvaltning i Göteborg med ansvar för bland annat stadsutveckling, lokalt näringsliv och trygghet och säkerhet.
Han har också varit regionchef och generaldirektörens stabschef på Svenska ESF-rådet.
– Jag ser fram emot att träffa företagare och representanter för näringslivet i Malmö för att höra deras bild av vad som fungerar bra idag och vad vi tillsammans kan göra bättre. Jag behöver också sätta mig in i vad vi redan gör bra i Malmö stad och vad vi kan göra bättre.
Vilka utmaningar ser du att näringslivet har idag?
– Jag vet att många företag har utmaningar med kompetensförsörjningen samtidigt som många Malmöbor går utan jobb. Här ser jag fram emot att fortsätta utveckla Malmö stads arbete, skala upp sådant vi vet fungerar och även hitta nya lösningar. Jag ser också framför mig en bred samverkan med Malmö universitet, civila samhället och andra aktörer.
Hur ska du jobba med omvärlds- och näringslivsfrågor för Malmö stad?
– En viktig fråga är att det om tio år endast kommer ta knappt tre timmar med tåget från Hamburg till Malmö när Fehmarn bält-förbindelsen är klar. Detta skapar helt nya möjligheter för Malmöborna och näringslivet i Malmö. Jag ser fram emot att fördjupa dialogen kring hur vi tillsammans kan dra nytta av denna utveckling och vad vi behöver börja göra redan nu för att det ska bli möjligt.
På avdelningen omvärld och näringsliv arbetar 60 medarbetare och budgeten ligger på cirka 100 miljoner kronor per år.
Micael Nord tillträder den 11 september.
Gå till toppen