Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Terrordömd har fått utvisningsbeslut

Hovrätten friade 46-åringen från misstankarna om terrorplaner med kemikalier. Arkivbild.Bild: Säkerhetspolisen/TT
46-åringen friades för terrorplaner, men togs i stället omedelbart i förvar av Säkerhetspolisen. Nu har han fått sitt utvisningsbeslut.
Mannen, som är från Uzbekistan, anklagades för att tillsammans med två andra män ha förberett ett terrordåd mot Sverige med kemikalier. I juni friade hovrätten honom från misstankarna men dömde honom för terrorfinansiering, då han skickat pengar som kommit Islamiska staten (IS) till del.
Efter domen togs han i förvar av Säkerhetspolisen, som ville ha honom utvisad eftersom han bedöms utgöra ett hot mot rikets säkerhet. Nu har Migrationsverket fattat utvisningsbeslutet.
Även en 31-åring som dömdes för terrorfinansiering ska utvisas.
Det är dock oklart om utvisningarna kommer att kunna genomföras. På grund av att männens IS-sympatier är kända riskerar de tortyr i hemlandet och då verkställer inte Sverige utvisningar.
Gå till toppen