Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny bilbrand i Lund på morgonen – området spärras av

Vid 06.15-tiden på lördagsmorgonen ryckte räddningstjänsten ut till Gustavshemsvägen, där fyra bilar satts i brand. Morgonens brand är den senaste i en rad bilbränder i Lund.

Flera bilar i brand på Gustavshemsvägen under lördagsmorgonen. Läsarbild: Gustav Tiger.
Larmet om branden kom in till SOS alarm klockan 06.15.
Enligt polisen handlar det om fyra bilar som brunnit.
— Räddningstjänsten har tätat dagvattenbrunnar för att inte släckvatten ska rinna ned och har nu påbörjat släckning, säger en operatör vid Sos alarm.
Filip Annas, informatör vid polisen, uppger att även polisen bistår räddningstjänsten i deras arbete. På morgonen spärrades ett område runt bilarna av och polisens tekniker kommer att skickas när platsen svalnat. En anmälan om grov skadegörelse genom brand har upprättats.
– Vi har även en hundpatrull på plats, säger Filip Annas.
Polis arbetar också med att samla in eventuella vittnesuppgifter.
Den senaste veckan har flera bilbränder ägt rum i Lund.
Sent på midsommarnatten fick en bil kraftiga brandskador sedan en anlagd brand i ett antal soptunnor vid Vagnmakaregränden spridit sig vidare.
Vid halv tretiden i måndags morse intill Järnåkraskolan brann det igen. Oroliga grannar ringde polisen sedan ljudet från en kraftig detonation hörts i området. Två bilar brann.
Den tredje branden inträffade på måndagskvällen då en bil antändes på Sankt Lars väg vid Kunskapsskolan.
Natten till torsdagen brändes tre bilar helt ut i ett öppet garage på Thulehemsvägen. Flera bilar skadades också av sot och värme.
Natten mot fredagen larmades räddningstjänsten till Östratornsvägen där tre bilar stod i lågor på en mindre parkeringsplats.
Patrik Isacsson, polischef i Lund, har tidigare sagt till Sydsvenskan att det ökande antalet bilbränder har högsta polisiära prioritet.
– Självklart är jag bekymrad. Vi har sett att bränderna ökar och det kan ju sprida sig så att det går illa med mer än bilar. Det här är farlig verksamhet, sa han till tidningen tidigare i veckan.
Polisen spärrade under lördagsmorgonen av området. Läsarbild: Gustav Tiger.
Gå till toppen