Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Huthirebellerna: Vi har attackerat Saudiarabien

De Iranstödda Huthirebellerna i Jemen säger sig ha attackerat militära installationer och flygplanshangarer på flygplatsen i Jizan i sydvästra Saudiarabien, rapporterar rebellernas tv-station al-Masirah.
Huthirebellerna i Jemen säger sig ha attackerat militära installationer och flygplanshangarer på flygplatsen i Jizan i sydvästra Saudiarabien med hjälp av obemannade flygplan, rapporterar rebellernas tv-station al-Masirah.
Inga bekräftelser har kommit från Saudiarabien.
De Iranstödda rebellernas robot- och drönarattacker mot Saudiarabien har ökat på senare tid, inte minst mot Jizan. Attackerna sammanfaller med de ökade spänningarna mellan Iran och de USA-allierade staterna vid Persiska viken.
Huthirebellerna kastade ut den saudiskstödda och internationellt erkända regeringen från Jemens huvudstad Sanaa 2014. Våren 2015 inledde den saudiskledda och USA-stödda militäralliansen flygattacker i Jemen och striderna blev allt värre, vilket hittills resulterat i tiotusentals människors död.
Gå till toppen