Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Huthirebellerna: Vi har attackerat Saudiarabien

De Iranstödda Huthirebellerna i Jemen säger sig ha attackerat militära installationer och flygplanshangarer på flygplatsen i Jizan i sydvästra Saudiarabien, rapporterar rebellernas tv-station al-Masirah.
Huthirebellerna i Jemen säger sig ha attackerat militära installationer och flygplanshangarer på flygplatsen i Jizan i sydvästra Saudiarabien med hjälp av obemannade flygplan, rapporterar rebellernas tv-station al-Masirah.
Inga bekräftelser har kommit från Saudiarabien.
De Iranstödda rebellernas robot- och drönarattacker mot Saudiarabien har ökat på senare tid, inte minst mot Jizan. Attackerna sammanfaller med de ökade spänningarna mellan Iran och de USA-allierade staterna vid Persiska viken.
Huthirebellerna kastade ut den saudiskstödda och internationellt erkända regeringen från Jemens huvudstad Sanaa 2014. Våren 2015 inledde den saudiskledda och USA-stödda militäralliansen flygattacker i Jemen och striderna blev allt värre, vilket hittills resulterat i tiotusentals människors död.
Gå till toppen