Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hon tar över kaféet på Uppåkra

Att skapa en plats där människor kan koppla av. Det driver Alejandra Mårtensson, som precis har tagit över kaféverksamheten på Uppåkra arkeologiska center.

”Vi försöker satsa på lokala producenter och kvalitativt kaffe och te” säger Alejandra Mårtensson, som från och med denna sommar driver kaféet på Uppåkra arkeologiska center.Bild: Foto: Privat
När ekonomistudenten Alejandra Mårtensson fick frågan om hon ville driva kaféet vid Uppåkra, som har tagits över av Staffanstorps gästis, tvekade hon inte länge.
– Det kändes självklart att gå in och satsa. Det känns väldigt kul att få vara en del av detta.
Hur märks det att ni har tagit över kaféet?
– Vi försöker satsa på lokala producenter och kvalitativt kaffe och te. I matväg är det lättare luncher, som sallad. Maten påminner om den på Gästis.
Nyligen öppnade kaféet för säsongen. Och hittills har allt gått fint, säger hon.
– De här dagarna har överträffat mina förväntningar.
Vad är det bästa med att driva kafé?
– Jag är intresserad av människor överhuvudtaget. Och att få skapa en plats där människor kan koppla av och bara vara i nuet. Att de kan njuta av en måltid och samtidigt lära sig något nytt härifrån Uppåkra.
Gå till toppen