Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Planerna på 90 bostäder i Bunkeflostrand inställda

Det blir inga bostäder i Hagaparken. Våren 2016 fick stadsbyggnadsnämnden i uppdrag att göra en detaljplan för 90 nya bostäder i Bunkeflostrand – nu har arbetet lagts ner.

Boende i området har varit negativa till planerna. Kritiken har riktats mot att ett stort grönområde skulle försvinna. Nu står det klart att de planerade flerbostadshusen inte blir av.
— Det har varit ett av våra vallöften att rädda Hagaparken. Det har varit mycket synpunkter från boende i området. Nu har vi kommit överens politiskt att det inte är aktuellt med denna detaljplan längre, säger Lars Hellström (L), stadsbyggnadsnämndens vice ordförande.
— Det har framkommit en hel del medborgarsynpunkter. Vi ser ett behov av att behålla platsen, säger Sofia Hedén (S), stadsbyggnadsnämndens ordförande.
Gå till toppen