Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Anders Engman: Vaggerydstravet, Hultman, "Horse", Hästarnas Mästare, lite Derby och Kolgjini

Tillbringade en del av lördagskvällen på Vaggerydstravet. Det var en härlig upplevelse, som att komma tillbaka till rötterna.

Vi var 1175 personer där – ungefär lika mycket folk som två Solvalla-tisdagar – och alla såg ut att trivas. Det var en avslappnad stämning och allt var som förr. Fick lite flashback från uppväxten på Torpgärdan (det som idag är Bodentravet).
Barn som hojtade och lekte, familjer med fikakorgar och givetvis gänget gubbar som hade sällskap av ett gäng ölflaskor och kom med ”goa” kommentarer till de förbipasserande. De öppna stallarna på backen skapar också en gemenskap.
Det var helt enkelt trevligt.
+ + +
Har ju lyssnat på Stefan Hultman en hel del. Båda i ”lajven” och i verkliga livet. Undrar vem som kommer på idén att skriva en bok om honom och hans berg–och–dalbana till liv.
+ + +
Gillar gammal musik, så ”A horse with no name” med America är sånt jag lyssnar på.
Vad jag inte visste, tills alldeles nyligen, var att låten blivit bannlyst på många ställen eftersom det finns misstankar om att den handlade om heroin (horse).
Ni kan lyssna själv (ber om ursäkt för sex sekunder reklam i början):
https://www.youtube.com/watch?v=zSAJ0l4OBHM
+ + +
Hästarnas Mästare på Jägersro Galopp på fredag. Travtränaren Adrian Kolgjini, jockeyn Fredrik Janetzky samt ryttarna Maria Gretzer och Klara Hammarström möte i en trekamp. De ska köra ett travlopp (ponny) samt rida ett galopplöp (D–ponny) och rida en banhoppning (D–ponny). De som samlar flest poäng blir Hästarnas Mästare.
Och det går att spela på drabbningen. Janetzky och Kolgjini är favoriter just nu.
Här är oddsen:
https://www.atg.se/sport#filter/trotting/all/all/all/starting-within?from=20190705T000000%2B0200&to=20190705T235959%2B0200
+ + +
Vad jag gjorde på Vaggerydstravet? Är delägare i Man of Steel som gjorde comeback efter 14 månaders skadeuppehåll.
+ + +
Galoppderbyt den 14:e juli känns ohyggligt öppet. Visst var Red Cactus bra, men var det ett rättvisande löp eller såg han bättre ut än det egentligen var senast. Och klarar Queen Rouge banan? Hinner Irish Trilogy komma i form efter sin förkylning. Hinner Two Eyed Jack hitta formen?
Min vinnare?
Säger Two Eyed Jack, Lennart Reuterskiöld Jr har haft ett enda löp i sikte och brukar kunna ställa i ordning till rätt tillfälle.
+ + +
Ska försöka blogga lite oftare. Ta det som ett hot eller ett löfte.
+ + +
Såg Adrian Kolgjini träna på Plastic Wonder (en mekanisk galopphäst) och pojken kan fan ta mig rida.
.
Gå till toppen