Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fortsatt jakt på dubbelmördare i Danmark

Polis och kriminaltekniker på plats efter att två svenska män skjutits ihjäl i en bil i Köpenhamnsförorten Herlev i tisdags kväll.Bild: Johan Nilsson/TT
Dansk polis söker fortfarande efter dem som mördade två svenskar, 21 och 23 år gamla, i Herlev utanför Köpenhamn förra tisdagen. Männen sköts med minst tio skott från automatvapen och pistol när de satt i en bil.
”Vi är fortsatt intresserade av information om den silvergrå Audi S4 som körde från brottsplatsen”, säger biträdande polisinspektör Peter Malmose, i ett pressmeddelande.
Bilen stals på Kastrupvejen några dagar före dådet. Den hittades sedan delvis utbränd i Nærum, en förort norr om Köpenhamn, rapporterar nyhetsbyrån Ritzau.
En 21-årig svensktalande man med misstänkt koppling till dubbelmordet greps under dramatiska omständigheter i en lägenhet i Århus i fredags. Han häktades under lördagen av rätten i Glostrup, men skälen bakom häktningen hålls hemliga.
Enligt medieuppgifter har dubbelmordet i Danmark kopplingar till en uppgörelse mellan kriminella nätverk i nordvästra Stockholm.
Gå till toppen