Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mia Skäringer får Albert Engströmpris

Mia Skäringer får Albert Engström-priset. Arkivbild.Bild: Björn Larsson Rosvall / TT
Komikern och skådespelaren Mia Skäringer tilldelas årets Albert Engström-pris.
”Med värme och stringens plockar hon fram de beteenden hon vill driva med, och gestaltar dem själv. Sånt kräver självinsikt, nakenhet och mod och det har hon skaffat sig”, skriver Albert Engström-sällskapet i sin motivering.
Priset efter författaren och konstnären Albert Engström, som bland annat ligger bakom seriefiguren Kolingen, har delats ut årligen sedan 1987. Sedan 2014 delas även ett ungdomspris ut till en person som inte fyllt 30 år.
Den gränsen uppnår årets pristagare om en knapp månad. Han heter Emil Maxén och har givit ut seriealbum om figuren Stor-Jobal från Krokjala.
”En genuin storljugare som också kan teckna. En ung pristagare helt i Albert Engströms anda. En man som med sin själ tvåfaldigt omsluter både lögnen och sanningen”, lyder en del i motiveringen.
Tidigare pristagare är bland andra Owe Thörnqvist, Barbro Lindgren och Lasse Åberg.
Gå till toppen