Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ny bilbrand i Lund i natt

Klockan 01.21 fick Sos alarm samtal om att en personbil stod i lågor på en parkeringsplats.

När brandstyrkan kom fram brann det kraftigt i främre delen av en parkerad taxibil. Taxibilen stod relativt ensam på den aktuella parkeringsplatsen och faran för spridning till andra bilar var inte överhängande.Bild: Patrick Persson
Bilen i fråga skulle enligt de första uppgifterna stå parkerad på Norrängavägen i Linero.
— Där var det en bil som brann, och räddningstjänsten har varit där. Nu har man lämnat, säger en operatör vid Sos alarm klockan 02.
Rökdykare med slangledning kunde snabbt släcka ner taxibilen och sedan efter släcka. Den bedrövade ägaren till bilen pratade sedan med en polispatrull på platsen.Bild: Patrick Persson
Polisen kommer att utreda branden.
— Vi har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand, men har ingen misstänkt i ärendet och inga vittnen som sett själva brottstillfället, säger Fredrik Neuman, inre befäl vid polisen i Lund.
Branden är en i raden av bränder som drabbat Lund den senaste tiden.
Under natten mot söndagen förstördes en bil i en anlagd brand på Plommonvägen, och natten mot lördagen brann fyra bilar på Gustavshemsgatan.
Gå till toppen