Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Överraskande få konkurser i juni

Antalet konkurser inom hotell- och restaurangbranschen minskade med 22 procent under juni. Arkivbild.Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
Under juni månad minskade antalet konkurser i landet med 16 procent jämfört med samma period i fjol. Inte minst inom hårt konkurrensutsatta branscher som detaljhandeln samt hotell- och restaurangbranschen minskade konkurserna med 12 respektive 22 procent.
”Det är glädjande att se att konkurserna i landet minskar för tredje månaden i rad. Inte minst för de företagare som sliter för att nå lönsamhet. Vi får se om den trenden håller i sig eller om det är ett tillfälligt hack i kurvan. Ser vi till första halvåret 2019 så har konkurserna faktiskt legat still mot förra året”, skriver Richard Damberg, ekonom på kreditinformationsföretaget UC, i ett pressmeddelande.
Detaljhandeln samt hotell- och restaurangbranschen förblir, liksom byggindustrin, två av de mest konkursutsatta branscherna. Under första halvåret i år gick uppemot en procent av företagen i konkurs.
Gå till toppen