Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rökprotest på Möllan och tomma rökrutor

På det nya rökförbudets första dag stod glädjen och cigarettröken högt i tak vid en grupp rökdemonstranters kafferep på Möllan. Men de nya rökrutorna gapade tomma, både på Lilla torg och på Möllevångstorget.

”Förtryckarsamhälle”, säger Alexandra Nedstam om rökförbudet. Hon spår att folk kommer att umgås mer hemma hos varandra, på gårdsfester och att det kommer att uppstå undergroundmötesplatser för dem som vill röka. Niklas Qvarnström som organiserat rökprotesten på Möllevångstorget gläds åt uppslutningen vid demonstrationen.Bild: Patrick Persson
– Niklas Qvarnström är för rökningen vad Greta Thunberg är för miljön, säger Gabriella Håkansson med ett leende som går från öra till öra och pekar på nämnde Niklas Qvarnström, som mumsar i sig de sista resterna på en falafelrulle samtidigt som han är i färd med att tända en cigarett.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen