Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skadades allvarligt utanför Burlöv center – man åtalas för smitningsolycka

Den 20 april förra året blev en kvinna påkörd utanför Burlöv center och fick allvarliga skador. Nu åtalas en 53-årig man för att ha kört på henne. Han misstänks även för rattfylla och smitning.

I ett förhör berättar ett vittne hur hon såg den påkörda kvinnan först slå i motorhuven och sedan bilens tak innan hon landade på marken.
Kvinnan ådrog sig bland annat blödningar i hjärnan och komplicerade bäckenskador. Ett år efter olyckan berättade kvinnan för polisen att hon fortfarande hade ont i ryggen, att hon inte kan jobba och att hon tvingats avsluta sina studier.
Enligt åtalet ska föraren ha varit påverkad av alkohol vid olyckstillfället. 53-åringen nekar dock till anklagelserna om att ha smitit från olycksplatsen. Han menar även att han inte ska dömas för grovt vållande till kroppsskada.
Enligt flera vittnen ska bilen ha kört vidare mot Malmöhållet och någon berättar att en annan bilist förgäves försöka hindra flykten genom att ställa sin bil på tvären över vägbanan. Ett annat vittne har dock uppgett att hon sett föraren på platsen direkt efter olyckan som inträffade på Lundavägen vid Burlöv center.
Gå till toppen