Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Durmaz klar för Galatasaray

Jimmy Durmaz fortsätter karriären i Turkiet. Den svenske landslagsmittfältaren är klar för storklubben Galatasaray. ”Välkommen Jimmy”, skriver klubben på sitt Twitterkonto.

Jimmy Durmaz. Arkivbild.Bild: Jessica Gow/TT
Att Jimmy Durmaz skulle lämna franska Toulouse har stått klart ett bra tag. Kontraktet med klubben gick ut den 30 juni och det dröjde alltså inte länge förrän en ny klubbadress blev officiell.
Ny klubb är Galatasaray – regerande turkiska mästare. Durmaz har tidigare representerat Gençlerbirligi i Turkiet mellan 2012 och 2014. Efter det spelade 30-åringen i grekiska Olympiakos följt av Toulouse.
Den gångna säsongen spelade Durmaz 36 av 38 ligamatcher för Toulouse samtidigt som han alltjämt är en del av den svenska landslagstruppen.
I Galatasaray blir Durmaz ensam svensk. Klubben har dock tidigare haft sin beskärda del av svenska spelare. Bland annat har Roger Ljung, Tobias Linderoth och Johan Elmander spelat för klubben. Elmander är verksam i Galatasaray som Norden-scout.
Samtidigt som värvningen av Durmaz offentliggjordes presenterade Galatasaray även en annan värvning – försvararen Sener Özbayrakli.
Fakta

Jimmy Durmaz

Född: 22 mars 1989 i Örebro.

Position: Mittfältare.

Klubb: Galatasaray.

Tidigare klubbar: Toulouse, Olympiakos, Gençlerbirligi, Malmö FF, BK Forward.

Klubblagsmeriter: Ligamästare Olympiakos 2015 och 2016 samt cupmästare 2015. SM-guld med Malmö FF 2010.

Aktuell: Klar för den turkiska storklubben Galatasaray.

Gå till toppen