Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nessmar en överraskad mästare: ”Skulle köra för Frida”

Lundacyklisten Alexandra Nessmar var länge osäker på start. Men ingen hängde med när hon väl satte fart i SM på kort bana vid Posthusplatsen.
– Härligt att få utdelning på hemmaplan, sa den 25-åriga proffscyklisten.

Lundcyklisten Alexandra Nessmar passerade ohotat mållinjen vid Posthusplatsen.Bild: MATHILDA AHLBERG
En inflammation i knät fick Alexandra Nessmar att bryta linje-SM i helgen. Hon trodde knappt på start i SM-loppet i Malmö, men hon gjorde upp en plan med lagkamraten Frida Knutsson från Team Ormsalva.
– Jag skulle köra för Frida så att hon skulle ta en nytt SM-guld.
Istället blev det motsatta roller.
– Frida är bra i spurtuppgörelse och jag är bra på att attackera. Så egentligen satt vi på två bra kort, sa Alexandra Nessmar.
Tidigt i loppet gjorde Nessmar en attack och skaffade sig ett försprång på drygt 30 sekunder. I klungan bakom, där bland annat Frida Knutsson satt, fann man ingen enighet om att gå i kapp. Det gjorde att med hjälp av stark körning av Lundacyklisten bestod försprånget och hon kunde gå i mål som svensk mästare.
– Jag blev överraskad att det höll, men sedan var det kul att få se Frida köra in som tvåa och att vi båda hamnade på pallen.
Höllvikens Julia Borgström alldeles bakom Wilma Olausson.Bild: MATHILDA AHLBERG
Höllvikens 18-åriga Julia Borgström fanns med i klungan, men snuvades på spurtuppgörelsen. Sara Olsson föll på upploppet med följden att Julia Borgström tvingades svänga undan och krockade med räcket.
– Jag låg visserligen en bit bak, men jag var taggad inför spurten, sa hon efteråt och var ändå nöjd med hur hon fram till den uteblivna spurten genomförde loppet.
Gå till toppen