Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Responsen vi fått är att många varit nöjda”

Bra väderförutsättningar och fulla läktare har lyft SM-veckan. Malmö stad känner att man har lyckats med sitt evenemang och knutit värdefulla kontakter för framtiden.

Malmös SM-general Camilla Ekelund.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
På SM-veckans sista dag tilltog vindarna så mycket att tävlingsledningen för seglingen beslutade att inte genomföra den sista tävlingsdagen. Det innebar att det blev den första av drygt 300 tävlingar under veckan som inte kunde genomföras. Det i ett evenemang där de flesta idrotterna har avgjorts utomhus.
– Vi är mycket nöjda. Många idrotter har haft fulla läktare och det ser alla så klart positivt på, säger Malmös SM-general Camilla Ekelund.
Hittills har hon bara nåtts av positivt gensvar – från publik, idrottare och förbund.
– Responsen vi fått är att många varit nöjda. Själv hade vi som ett av målen att tre förbund ska välja att lägga ett större mästerskap i Malmö inom en femårsperiod. Ett förbund, som vi tidigare inte samarbetat med, har redan kommit med en förfrågan, säger Camilla Ekelund som ser intresset som ett bevis på att man varit nöjd med SM-veckanarrangemanget.
SM-veckan genomfördes med hjälp av 1700 funktionärer från idrotten och 80 volontärer från Malmö stad.
– Vi hade så klart önskat fler volontärer för att få en mer rimlig belastning på de som hjälpte till, men så är det väl ofta, sa hon.
32 av de 43 idrotterna fick också under veckan sändningstid i tv, vilket är mer än något år tidigare.
Gå till toppen