Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Tvinga inte på oss äldre ”smartphonespråket”

Många äldre saknar förmåga att hantera dessa små känsliga apparater, skriver Bengt Svensson.Bild: Anders Wiklund/TT
Många hänger sig till högre makter då de söker efter underverk. För många beslutsfattare har digitalisering/effektivisering ersatt underverk och detta ska då även få ekonomin att fungera fortsättningsvis.
Vi medborgare har inget val utan måste anpassa oss till den verklighet som marknadskrafterna har skapat. Var finns den valfrihet som i så många andra sammanhang åberopas?
Det är en oerhörd nonchalans mot oss äldre att vi måste lära oss "smarthphonespråket." Var är hänsynen till att många inte har fysiska eller mentala förmågor att hantera dessa små känsliga apparater där minsta darrighet kan få ödesdigert resultat?
Enligt mitt förmenande berövar digitaliseringen/effektiviseringen många individer inlevelseförmåga och hänsynstagande. Allt är inte bara positivt som en del tycks tro.

Bengt Svensson

Lund
Gå till toppen