Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

200 kroppar funna i syrisk massgrav

Tvåhundra kroppar har hittats i en massgrav i närheten av extremistgruppen IS tidigare självutropade huvudstad al-Raqqa. Tre kvinnor, som tros ha stenats till döds, är några av offren.

al-Raqqa. Arkivbild.Bild: Gabriel Chaim/AP/TT
Uppgifterna kommer från en lokal myndighetsföreträdare och det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).
Massgraven innehöll bland annat fem män i orangea overaller, som antas ha mördats av IS. Ännu fler kroppar kan komma att hittas, enligt den lokala myndighetsföreträdaren Yasser al-Khamees.
– De var i bojor och hade skjutits i huvudet, säger han.
Morden på de fem männen tros ha begåtts för över två år sedan, och de kunde inte omedelbart identifieras. I graven fanns också tre döda kvinnor som tycks ha stenats ihjäl.
– Deras kranier hade svåra frakturer, säger al-Khamees.
Massgraven i al-Raqqas södra utkanter ska ha hittats redan i början av juni, och kan innehålla så många som 800 människor. Upptäckten kan bidra till att några av de tusentals personer som gått okända öden till mötes nu kan identifieras, däribland utlänningar som hållits fängslade hos IS.
I februari hittades en massgrav med omkring 3 500 personer i utkanten av al-Raqqa – den största hittills. Ytterligare flera andra har hittats, däribland en med omkring 900 kroppar.
Gå till toppen